HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.25. 08:20 arokviki

A tökéletes vajas keksz

Forrás:

http://ourcelebration.blog.hu/2012/07/30/a_tokeletes_vajas_keksz

 

A tökéletes vajas keksz

( kb. 50 darabhoz)

  • 225 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g porcukor
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/4 teáskanál só
  • 320 g finomliszt
  • díszítésnek kristálycukor vagy nádcukor.

A vajat keverjük habosra, és adjuk hozzá a porcukrot, a vanília aromát és a sót. Ezután jöhet a liszt a masszához és keverjük simára az egészet.

Amikor kész a vajas keksz masszája, vegyük ki és formázzunk belőle egy cipót. Ha túl lágynak érzed, tedd be kicsit a hűtőbe. Szerintem ez a tészta a világon a legfinomabb tapintású, egyszerűen imádom, ahogy gazdag vajtól, a kezemben olvadozva formálódik.

Osszuk fel három egyenlő darabra a cipónkat és sodorjuk belőle három kb. 5-6 cm rudat, amit végül fel fogunk vágni. Amikor el kezdjük a cipót gyúrni, kezdetben morzsálódik, de egy kis idő múlva szépen össze fog állni.

Érdemes sütőpapíron vagy szilikon sütőlapon görgetni a rudat, mert amint kész azonnal bele is görgethetjük a kristálycukorba vagy a nádcukorba.

Figyeljünk rá, hogy ne legyen a rúd repedezett vagy buborékos, ha úgy látod, hogy nem olyan szép, gyúrd újra.

Ezután ujjnyi vastagságú korongokra vágjuk fel és már mehet is a sütőlapra.

180 C-ra előmelegített sütőben kb. 22- 25 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül.

Már próbáltam 20 és 25 perc között, minden időskálán, de most 21 perc volt és aranysárga maradt. Érdemes kísérletezni az idővel!

Photo 2012.07.29. 14 28 32.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr705425508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása