Forrás:
http://www.sutigyar.hu/recept/sacher_muffin_3
Hozzávalók
- 10 dkg étcsokoládé,
- 10 dkg Rama
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg baracklekvár
- 15 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
A tetejére
3 evőkanál baracklekvár
A csokoládémázhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg Rama
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál főzőtejszín
Elkészítés
- A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
- A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott vajas csokit és a baracklekvárt.
- A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük.
- Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük.
- A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
- A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
- Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.