HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.27. 15:16 arokviki

Sacher muffin

Forrás:

http://www.sutigyar.hu/recept/sacher_muffin_3

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé,
  • 10 dkg Rama
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére

3 evőkanál baracklekvár

A csokoládémázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg Rama
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés

  • A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
  • A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott vajas csokit és a baracklekvárt.
  • A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük.
  • Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük.
  • A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
  • A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
  • Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr865428908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása