Forrás:
http://desszert.eu/klasszikus_brownie
Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g búzaliszt (BL55)
- 100 g kesudió
- 4 g sütőpor
- 150 g csokoládé - ét (53%-os)
- 180 g vaj
- 280 g kristálycukor
- 1 db vanília rúd (belseje)
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 1 csipet só
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és készítsünk elő egy kipapírozott, kb 20x20 cm-es tepsit
2
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal.
3
Törjük össze a kesudiót, és egy tálban keverjük össze a liszttel, sütőporral.
4
Keverjük a csokis részhez a cukrot, és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a csipet sót.
5
Részletenként keverjük a tojást, majd utána a lisztes részt a cukros masszába.
6
Végül a masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben, és 30 percen át sütjük 180 C-on, légkeverés nélkül.
7
Kisülés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentessük egy napot, utána szeleteljük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.