HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.27. 12:47 arokviki

Csokiszalámi

Forrás:

http://www.sutigyar.hu/recept/csokiszalami_3

Hozzávalók:

  • 22 dkg háztartási keksz
  • 6 dkg keserű csoki
  • 7 dkg Rama
  • 14 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

  • Törd a csokit kis darabokra és olvaszd össze a Ramával a mikrosütőben.
  • Törd a kekszet kis darabokra.
  • Ha a csoki és a Rama megolvadt, add hozzá a tejet, a kakaóport, a cukrot, és a kekszet, majd az egészet keverd simára.
  • Öntsd a keveréket vastag csíkban alufóliára, és tekerd fel úgy, hogy olyan legyen mint a vékony szalámi.
  • Tedd a hűtőbe 2 órára, amíg keményre nem dermed.

új recept, ami nekem nagyon tetszik, ezzel talán feljavíthatnám az általam gyérnek minősítettet

Forrás:

http://www.nosalty.hu/recept/csokoladeszalami-glaser-konyhajabol

hozzávalók 
  • 100 g keserű csokoládé tortabevonó
  • 50 g tejescsokoládé tortabevonó
  • 75 g tejescsokoládé glazúr
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 80 g keksz
  • 30 g amaretti
  • 50 g mogyoró
  • 50 g mandula
  • 50 g fehér csokoládé
  • 3-4 ek porcukor
elkészítés
  1. A kétféle tortabevonót és a glazúrt apróra vágjuk, majd gőzfürdőben a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk.
  2. A kekszet finomra morzsoljuk. Az amarettit durvára tördeljük. A mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. A fehér csokoládét apró kockákra vágjuk.
  3. A felolvasztott csokoládékeveréket levesszük a tűzről, majd egymás után hozzákeverjük a kekszet, amarettit, mandulát és mogyorót. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét. A masszát kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
  4. Egy 40x30 cm nagyságú sütőpapírra egy ugyanekkora alufóliát teszünk. A csokoládémasszát egy csíkban elosztjuk rá, majd szorosan feltekerjük. Hűtőben kb. 5 órát hűtjük.
  5. A csokoládészalámit kibontjuk, körben megszórjuk porcukorral, és rányomkodjuk.

                                Csokoládészalámi Glaser konyhájából

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr975428749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása