Forrás:
http://www.sutigyar.hu/recept/csokiszalami_3
Hozzávalók:
- 22 dkg háztartási keksz
- 6 dkg keserű csoki
- 7 dkg Rama
- 14 dkg kristálycukor
- 4 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
- Törd a csokit kis darabokra és olvaszd össze a Ramával a mikrosütőben.
- Törd a kekszet kis darabokra.
- Ha a csoki és a Rama megolvadt, add hozzá a tejet, a kakaóport, a cukrot, és a kekszet, majd az egészet keverd simára.
- Öntsd a keveréket vastag csíkban alufóliára, és tekerd fel úgy, hogy olyan legyen mint a vékony szalámi.
- Tedd a hűtőbe 2 órára, amíg keményre nem dermed.
új recept, ami nekem nagyon tetszik, ezzel talán feljavíthatnám az általam gyérnek minősítettet
Forrás:
http://www.nosalty.hu/recept/csokoladeszalami-glaser-konyhajabol
hozzávalók
- 100 g keserű csokoládé tortabevonó
- 50 g tejescsokoládé tortabevonó
- 75 g tejescsokoládé glazúr
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 80 g keksz
- 30 g amaretti
- 50 g mogyoró
- 50 g mandula
- 50 g fehér csokoládé
- 3-4 ek porcukor
elkészítés
- A kétféle tortabevonót és a glazúrt apróra vágjuk, majd gőzfürdőben a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk.
- A kekszet finomra morzsoljuk. Az amarettit durvára tördeljük. A mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. A fehér csokoládét apró kockákra vágjuk.
- A felolvasztott csokoládékeveréket levesszük a tűzről, majd egymás után hozzákeverjük a kekszet, amarettit, mandulát és mogyorót. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a fehér csokoládét. A masszát kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
- Egy 40x30 cm nagyságú sütőpapírra egy ugyanekkora alufóliát teszünk. A csokoládémasszát egy csíkban elosztjuk rá, majd szorosan feltekerjük. Hűtőben kb. 5 órát hűtjük.
- A csokoládészalámit kibontjuk, körben megszórjuk porcukorral, és rányomkodjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.