HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.31. 17:27 arokviki

édes krém receptek tökéletesítésre várva

Karamell mouse
Forrás:
hozzávalók 6 főre
  • 2 tubus cukrozott sűrített tej
  • 4 tojás
  • 1 ek cukor
  • 7 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín
elkészítés
  1. A sűrített tejből karamellkrémet főzünk: egy befőttes üvegbe nyomjuk, rátekerjük a tetejét, egy edénybe tesszük, felengedjük vízzel, hogy az üvegben lévő sűrített tej fölé érjen, rátesszük az edény tetejét, és 3 órán keresztül pici lángon főzzük.
  2. A krémet langyosra hűtjük, hozzákeverjük a vajat.
  3. A tojások sárgáját a cukorral vízgőz fölött fehéredésig keverjük, majd a karamellkrémhez adjuk.
  4. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk.
  5. A tejszínt is habbá verjük, ezt is a masszához forgatjuk, majd szép simára összedolgozzuk.
  6. Poharakba tesszük, tördelt csokis keksszel rétegezzük, a tetejére csokiforgácsot szórunk, és lehetőség szerint egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

 

Krém karamell

Forrás:
hozzávalók 6 főre

Krémhez

  • 625 ml tej
  • 1 vaníliarúd
  • 125 g kristákycukor
  • 3 db tojás, felverve
  • 3 tojássárgája

Karamellhez

  • 90 g kristálycukor
  • 2 ek víz
elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük.
  2. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszük a cukrot, melegítjük, közben forgatjuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverünk két evőkanál vizet, megállítva ezzel a karamellizálódás folyamatát. Hat szuflés tálka aljába igazságosan elosztjuk a karamellt.
  3. Egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal és a tojássárgákkal, rászűrjük a felforralt tejet (a vaníliarúdra már nincs szükség) és a tálkákba öntjük a meglehetősen híg krémet.
  4. Mélyebb tepsire helyezzük a tálkákat, a tálkák feléig felengedjük a tepsit vízzel és mehetnek is a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat kiszedjük a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk a créme caramelt.

 

Kávé krémlikőr
hozzávalók 6 főre
  • 2,5 dl rum
  • 1,5 tubus sűritett tej
  • 3 dl tejszín
  • 3-4 tk méz
  • 3-4 ek lefőzött kávé
  • 3-4 csepp vanília aroma
elkészítés
  1. Minden hozzávalót összekeverünk (nincs sorrend).
  2. Beleöntjük az italt egy műanyag flakonba vagy üvegbe.
  3. Mehet a hűtőbe.

 Gőzölt kávékrém

http://www.nosalty.hu/recept/gozolt-kavekrem

hozzávalók 4 főre
  • 400 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 g cukor
  • 1-2 tk instant kávépor
  • 4 tk cukor
elkészítés
  1. A tejet a tejszínnel felfőzzük.
  2. A tojásokat a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és 40 g cukorral elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. A végén hozzákeverjük a kávéport.
  3. A kávés tejet 4 hőálló edénykébe (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.

Kávékrém ahogy Kyngu készíti

http://www.nosalty.hu/recept/kavekrem-ahogy-kyngu-kesziti

hozzávalók 3 főre
  • 1 bögre tej
  • 1 csésze kávé
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
elkészítés
  1. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a kávéval elvegyítjük, hozzákeverjük a lisztet és a forró vaníliás tejjel felengedjük.
  3. Tűzre tesszük, és sűrűre főzzük.
  4. Melegen poharakba vagy üvegtányérokba öntjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Tetejét tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr795436034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása