HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.27. 12:43 arokviki

Bögre széle süti

Forrás:

http://www.sutigyar.hu/recept/bogre_szele_suti

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg Rama
  • 28 dkg liszt
  • 28 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 dl tej

Elkészítés:

1. A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.

2. Egy kisebb méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig sütjük.

3. Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.

4. A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr555428744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása