Forrás:
http://www.sutigyar.hu/recept/bogre_szele_suti
Hozzávalók:
- 10 dkg Rama
- 28 dkg liszt
- 28 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 3 dkg dió
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl tej
Elkészítés:
1. A hozzávalókat egy mély tálba tesszük. Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk. A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat. Kézi mixerrel összekeverjük. Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.
2. Egy kisebb méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig sütjük.
3. Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle. Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével. Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
4. A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.