HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.25. 18:22 arokviki

A tökéletes sült krumpli: kívül ropogós, belül omlós

Forrás:

http://barbacs.network.hu/video/sussunk_fozzunk_valamit/a_tokeletes_sult_krumpli

Ezt sem mi találtuk fel, de a Tökéletesség nyomában című könyv szerzőjénél, a sok Michelin-csillagos Heston Blumenthalnál nem tudunk jobb krumplit sütni. Ez a cikk az ő tökéletes technológiája nyomán készült.

Kipróbáltuk, ennél jobb módszert azóta sem találtunk.

A tökéletesség messze kezdődik, a burgonya fajtája sem mindegy, hiszen vannak kifejezetten sütésre kihegyezett fajták. ..ami nem beszerzhető Mo.-n.

A meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt.
A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literenként 10 g só van), hiszen a héj ízanyagait kár lenne veszni hagyni (20 percig főzi gyöngyözve).
1 centiméter vastagon olívaolajat önt egy tepsibe, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe tolja.

Amikor átforrósodott, belerakja (1 rétegben!) a lecsöpögtetett (és kihűlni hagyott) főtt burgonyát.
Összerázza, hogy mindenhol bevonja az olaj, 20 percenként átforgatja és 1 órán át süti. Fokhagymával és friss rozmaringággal ízesíti, amelyeket 50 perc után ad a sülő krumplihoz. A végeredmény kívül ropogós, belül krumplipürészerűen krémes lesz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr125426458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása