Forrás:
http://barbacs.network.hu/video/sussunk_fozzunk_valamit/a_tokeletes_sult_krumpli
Ezt sem mi találtuk fel, de a Tökéletesség nyomában című könyv szerzőjénél, a sok Michelin-csillagos Heston Blumenthalnál nem tudunk jobb krumplit sütni. Ez a cikk az ő tökéletes technológiája nyomán készült.
Kipróbáltuk, ennél jobb módszert azóta sem találtunk.
A tökéletesség messze kezdődik, a burgonya fajtája sem mindegy, hiszen vannak kifejezetten sütésre kihegyezett fajták. ..ami nem beszerzhető Mo.-n.
A meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt.
A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literenként 10 g só van), hiszen a héj ízanyagait kár lenne veszni hagyni (20 percig főzi gyöngyözve).
1 centiméter vastagon olívaolajat önt egy tepsibe, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe tolja.
Amikor átforrósodott, belerakja (1 rétegben!) a lecsöpögtetett (és kihűlni hagyott) főtt burgonyát.
Összerázza, hogy mindenhol bevonja az olaj, 20 percenként átforgatja és 1 órán át süti. Fokhagymával és friss rozmaringággal ízesíti, amelyeket 50 perc után ad a sülő krumplihoz. A végeredmény kívül ropogós, belül krumplipürészerűen krémes lesz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.