Forrás:
Sunburst Lemon Bars
(kb. 25 szelethez)
Tészta:
2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
1 bögre puha vaj
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
Töltelék:
4 tojás (lazán felverve)
2 bögre cukor
1/4 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 bögre frissen facsart citromlé (az egész recepthez kb. 2-3 citromra van szükség)
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
Bevonat:
1 bögre porcukor
2-3 evőkanál citromlé
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Készítsd el a tésztát: egy nagy tálban keverd össze gépi mixerrel a hozzávalókat morzsás állagúra, majd nyomkodd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd aranybarnára (kb 20-25 perc)
3. Amíg sül a tészta, készítsd el a citromkrémet: öntsd egy közepes tálba a hozzávalókat, majd kézi habverővel elegyítsd őket, amíg sima, fényes krémet nem kapsz. Kóstold meg, hogy elég fanyar-e így a krém. Nekem kicsit édes volt az eredeti recept szerint, így a recepten megadott mennyiségen felül még egy citrom levét belefacsartam.
4. Öntsd a tölteléket a kisült tésztára, majd told vissza az egészet a sütőbe és még 25-30 percig süsd. Kb. 5 perc után aranybarna lesz a teteje, de ez ne ijesszen meg (nem fog odaégni), várd ki a sütési időt. Amikor készen van, hagyd kihűlni (legalább egy órán át), ekkor már lehet látni, hogy néhol bereped a teteje, és kicsit előbukkan a csodás színű citromkrém.
5. Készítsd el a cukormáz bevonatot: keverd össze a prorcukrot a citromlével, majd simítsd a sütire.
6. Tartsd hűtőben, vágd fel kis szeletekre, majd tálalás előtt kb. 1 órával vedd ki a hűtőből, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.