HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.28. 16:03 arokviki

Brownie

kipróbálva egy ismerős és további 217 emberke által

Forrás:

www.sutigyar.hu

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 bögre (2dl) víz
  • 4 evőkanál keserű kakópor
  • 2 bögre finomliszt (kb 25 dkg)
  • 2 bögre kristálycukor (kb 40dkg)
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 22dkg Rama vaj

 

A tetejére

  • maréknyi durvára vágott mogyoró/dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor / 1 bögre cukor !?
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg Rama vaj

 

Elkészítés

  • A vizet, vajat, kakaót kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  • A lisztet a cukorral és szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, tojásokat, vaníliás cukrot.
  • Kb.30 x 25 cm-es tepsit kikenjük vajjal, beleöntjük a tésztát, nedves késsel elsimítjuk.
  • Előmelegített sütőben 180(légkeveréses)-200 fokon 20percig sütjük. 30-40 percig is eltarthat, figyeljük a tészta állagát, ill. ha belebökjük a kést, akkor ragad-e még.
  • Tészta tetejére valókat a mogyoró/dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad, akkor keverjük bele a mogyorót/diót.
  • A masszát még a meleg tészta tetejére kenjükés csakakkor szabad felszeletelni,ha a bevonat megszilárdul rajta.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr325430033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása