kipróbálva egy ismerős és további 217 emberke által
Forrás:
Hozzávalók
A tésztához
- 1 bögre (2dl) víz
- 4 evőkanál keserű kakópor
- 2 bögre finomliszt (kb 25 dkg)
- 2 bögre kristálycukor (kb 40dkg)
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 22dkg Rama vaj
A tetejére
- maréknyi durvára vágott mogyoró/dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor / 1 bögre cukor !?
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg Rama vaj
Elkészítés
- A vizet, vajat, kakaót kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
- A lisztet a cukorral és szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, tojásokat, vaníliás cukrot.
- Kb.30 x 25 cm-es tepsit kikenjük vajjal, beleöntjük a tésztát, nedves késsel elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180(légkeveréses)-200 fokon 20percig sütjük. 30-40 percig is eltarthat, figyeljük a tészta állagát, ill. ha belebökjük a kést, akkor ragad-e még.
- Tészta tetejére valókat a mogyoró/dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad, akkor keverjük bele a mogyorót/diót.
- A masszát még a meleg tészta tetejére kenjükés csakakkor szabad felszeletelni,ha a bevonat megszilárdul rajta.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.