HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.07.30. 17:37 arokviki

Amerikai csokis keksz New York-i módra

Forrás:

http://www.muffinmuhely.hu/search/label/amerikai

New York Times receptje alapján

A 36órás pihi a hűtőben senkit ne ijesszen el, keverjétek be a tésztát előző nap, és másnap már csak sütni kell.

Hozzávalók:

kb. 42 nagy darabhoz

24dkg búzaliszt
24dkg BL80 liszt
1,5 tk. sütőpor
1,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. só
30dkg vaj
2 tk. vanília kivonat
28dkg világos nádcukor
17dkg sütőcukor (nálam kristálycukor)
30dkg csokicsepp vagy kockára vágott étcsoki
Kevés só a sütik megszórásához

A száraz hozzávalókat egy tálba összeszitálom. A puha vajat robotgéppel a cukorral kihabosítom kb. 5-6 perc alatt, majd egyesével hozzádolgozom a tojásokat, és a vaníliát is hozzácsepegtetem.
Hozzáadagolom a lisztet, és egyneművé dolgozom. Hozzáadom a csokit, elkeverem, majd lefóliázva hűtőbe teszem minimum 24, de inkább 36 órára. Ezalatt jól összeérik a tészta, és azt mondják, hogy így az igazi, így érdemes kivárni! :)
Ha letelt a pihi idő, fagyiskanállal gombócokat teszek egy sütőpapíros tepsibe, egymástól kissé távolabb, hogy el tudjanak terülni, és ne süljenek össze. Pici sóval meghintem őket, és 180 fokon kb. 16 percig sütöm. Ha még lágyaknak találjuk, de a széle kissé barnul már, akkor vegyük ki, kihűlve így lesz tökéletes! :)

                              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr955434234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása