Forrás:
http://www.muffinmuhely.hu/search/label/amerikai
New York Times receptje alapján
A 36órás pihi a hűtőben senkit ne ijesszen el, keverjétek be a tésztát előző nap, és másnap már csak sütni kell.
Hozzávalók:
kb. 42 nagy darabhoz
24dkg búzaliszt
24dkg BL80 liszt
1,5 tk. sütőpor
1,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. só
30dkg vaj
2 tk. vanília kivonat
28dkg világos nádcukor
17dkg sütőcukor (nálam kristálycukor)
30dkg csokicsepp vagy kockára vágott étcsoki
Kevés só a sütik megszórásához
A száraz hozzávalókat egy tálba összeszitálom. A puha vajat robotgéppel a cukorral kihabosítom kb. 5-6 perc alatt, majd egyesével hozzádolgozom a tojásokat, és a vaníliát is hozzácsepegtetem.
Hozzáadagolom a lisztet, és egyneművé dolgozom. Hozzáadom a csokit, elkeverem, majd lefóliázva hűtőbe teszem minimum 24, de inkább 36 órára. Ezalatt jól összeérik a tészta, és azt mondják, hogy így az igazi, így érdemes kivárni! :)
Ha letelt a pihi idő, fagyiskanállal gombócokat teszek egy sütőpapíros tepsibe, egymástól kissé távolabb, hogy el tudjanak terülni, és ne süljenek össze. Pici sóval meghintem őket, és 180 fokon kb. 16 percig sütöm. Ha még lágyaknak találjuk, de a széle kissé barnul már, akkor vegyük ki, kihűlve így lesz tökéletes! :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.