HTML

kreatívkodás és sütés-főzés

A kreativitás határtalan, de az agyam befogadóképessége nem. Összegyűjtöm a kedvenceim, így nem kell mappákban tárolnom semmit, ennyi.

Címkék

2013.04.17. 18:42 arokviki

Kinder bueno szelet

Forrás:

http://szakacskonyv.nipe.hu/kinder-bueno-szelet

Kinder Bueno szelet:

Kinder bueno


Hozzávalók a tésztához:

10 db tojásfehérje
9 ek. cukor
2 ek. étolaj
3 ek. liszt
3 ek.  zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
22 dkg vágott dió (szerintem vágott mandulával az igazi)

A tésztára:

kb. 1/2  üveg mogyorókrém (kis üvegesből)
1 cs. háztartási keksz (Jobb a kocka alakú)
kb. 1 dl tej

Hozzávalók a krémhez:

3/ 4 liter tej
10 db tojássárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás puding
5 ek. liszt
1 tábla tejcsoki (én a Milkát szeretem)
40 dkg margarin

Tetejére:
2 csomag habtejszín 1 csomag habfixálóval kemény habbá verve.

(Én OKÉ habtejszínt használok, nem szeretem ezeket a ragadós cukrászati krémeket, pl. Hulala. Szépen tartanak, tény,  egy időben szerettem is, de mára már nagyon megutáltam, az igazi tejszínhez képest ezek az ember szájpadlására tapadnak, és mű ízük is van.
Aki egyébként Hulalát használ, annak nem fog kelleni habfixáló)

Elkészítése:

1. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd a tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval-mandulával, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

2. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. TELJESEN kihűtjük.

3. A margarint két részre osztjuk és robotgéppel alaposan belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Érdemes úgy csinálni, hogy a margarint kezdjük el keverni a robotgéppel, és kanalanként adjuk hozzá, a kihűlt pudingos krémet, így szép, egyenletes krémet fogunk kapni.

4. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 csomag tejszínből vert kemény habot tesszük.

Megjegyzés: Bírjuk ki, hogy egy éjszakát áll a hűtőben, mert másnap könnyebb lesz szeletelni.

38*25 cm tepsiben sütöttem.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Még egy kis megjegyzés:

Egyszer elfelejtettem Nutellát venni..  Hát igen, akinek nincs esze, legyen notesze… :)
Sokat nem aggódtam rajta, elkevertem egy jó adag instant kakaóport nagyon pici tejjel, annyival, hogy sűrű masszát kapjak. Hát ugyanolyan lett, mintha Nutella lett volna benne. Azóta nem is veszünk bele Nutellát, már csak a borsos ára miatt sem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lopvakreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr165231884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása