Forrás:
http://ourcelebration.blog.hu/2012/07/02/fahejas_csiga_20_perc_alatt_eleszto_nelkul
Élesztő nélküli fahéjas csiga
kb. 15 darabhoz
Tészta:
- 2 bögre liszt + egy kicsi még a nyújtáshoz
- 2 evőkanál cukor
- 3 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 3 evőkanál puha vaj
- 3/4 bögre tej
- 1 tojás, kissé felverve
Töltelék:
- 4 evőkanál vaj
- 1 bögre barna cukor
- 3 teáskanál őrölt fahéj
Bevonat:
- 1 bögre porcukor
- 2-3 evőkanál citromlé
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Készítsd el a tölteléket: egy tálban keverd össze egy villával a hozzávalókat morzsás állagúra.
- Készítsd el a tésztát: egy nagy méretű tálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Kézzel, vagy a gépi mixer tésztakeverőjével keverd a vajat a száraz hozzávalókhoz. Ezután lassan add hozzá a tejet és a tojást is.
- Ha összeállt a tészta, kilisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd egyenletesen szórd el rajta a tölteléket a széleknél 2-2 centit kihagyva. Tekerd fel a tésztát (ne ijedj meg, ha reped)Egy éles késsel vágd fel 12-15 szeletre, helyezd őket muffinformákba, majd süsd 20-25 percig.
- Ha elkészült, hagyd kihűlni kissé, majd készítsd el rá a bevonatot. Keverd össze a porcukrot a citromlével, majd csorgasd rá a kész csigákra
készülődőben:
és amikor kész:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.