- Első
http://www.mindmegette.hu/tiramisu-golyo.recept
Hozzávalók:
1 evőkanál instant kávé, 20 dkg darált keksz, 15 dkg mascarpone sajt (natúr vajkrémmel is lehet helyettesíteni), 2 evőkanál cukor, pár csepp keserűmandula-aroma, magozott meggybefőtt
Elkészítés:
Az instant kávét forró vízben feloldjuk, ráöntjük a darált kekszre, beletesszük a cukrot, mandulaaromát és a mascarponét. Összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk, melyek közepébe egy-egy szem magozott meggybefőttet teszünk. Kakaóporba forgatjuk, pár órát hűtőbe tesszük, és máris fogyasztható.
2.Második
http://gesztenye.blogol.hu/?perm=2348241
Hozzávalók:
2 tk nescafe, 20 dkg keksz, 15 dkg Mascarpone vagy Philadelphia krémsajt, 1 ek porcukor, 2 ek Amaretto vagy pár csepp keserűmandula aroma, kakaó a hempergetéshez.
Elkészítés:
A kávéport 2 ek forró vízben feloldottam, hűlni hagytam. A kekszet a mixerben összetörtem, majd a kávéval összekevertem, állni hagytam. A Mascarpone-t a cukorral és a likőrrel/aromával összekevertem, és hozzáforgattam a kávéskekszet. Golyókat formáztam, amiket a kakaóba forgattam, majd behűtöttem. Latsia: - ha nem elég formázható a massza, /nekem ez történt/tegyél hozzá még egy kis darált kekszet és hűtsd be - vizes kézzel formáztam gyors mozdulatokkal a golyókat és utána hempergettem a kakaóba - féladagot csináltam, nagyon finom, így fogalmam sincs hány lett, mert menet közben....))"
3. Harmadik
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2011/12/tiramisu-golyok.html
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz (háztartási)
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 dl erős feketekávé lefőzve
- 4-5 ek Amaretto likőr
- Amaretto likőrbe áztatott vörös áfonya
- hempergetéshez nesquik kakaó, és csokoládé forgács
A vörös áfonyát 1-2 órára beáztatni a likőrbe, hogy jól megszívja magát. Ezután leszűrni és jól lecsepegtetni.
A darált kekszet egy tálba tenni, majd meglocsolni az ízlés szerinti mennyiségű likőrrel, és a lefőzött fekete kávéval. Kicsit összekeverni, majd hozzáadni a mascarponét, a porcukrot, vaníliás cukrot és formázható masszává összegyúrni.(ha túl lágy lenne a formázáshoz, akkor egy kevés darált kekszet kell keverni a masszához). A masszából vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázni, majd ujjal kicsit szétnyomni és beletenni néhány szem, alaposan lecsepegtetett áfonyát. Ezután újra megformázni, majd ízlés szerint kakaóba, vagy csokoládé forgácsba beleforgatni. Tálalás előtt mindenképpen pár órát hűtőbe pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Akkor a legfinomabb, ha legalább egy napot pihen mielőtt elfogyasztjuk.
4.Negyedik
http://naploszeruseg.blogspot.hu/2011/12/tiramisu-golyo.html
25dkg kekszet ledaráltam tálba tettem, Megöntöztem fél dl kávéval amit porból kevertem. Fél ampulla rum aromát is hozzá tettem valamint 3 evőkanál porcukrot. Jól összekevertem, azután hozzá adtam 25 dkg maskarponet, és jól átkevertem. Kicsit ragadós de kezelhető masszát kaptam. Vizes kézzel kis gombócokat készítettem amiket kakaóporba hempergettem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.